Likeolj minket!

FIGARO Bűvészbolt Blog

A Figaro Bűvészboltnak bűvészek generáció köszönhetik profi karrierjük kibontakozását és szakmai elkötelezettségüket. Az üzlet tapasztalt kollégái most billentyűzetet ragadnak és leírnak mindent a bűvészetről, tanácsokat adnak, érdekességeket osztanak meg.

Rólunk

eladok.png

A Bűvészboltból ismerős arcok írásait olvashatod a blogon. Amennyiben szeretnél velük élőben is találkozni, ezt megteheted nálunk az üzletben: 1114. Budapest, Bartók Béla út 31. - Figaro Bűvészbolt - Alapítva:1969.

Kelle Botond
Évtizedes tapasztalattal, közel ezer bűvészműsor rutinjával számos országban sikerrel szerepelt, a hazai bűvészélet egyik legjelentősebb figurája. Könyve, bűvészetet oktató dvd-i jelentek meg, neves bűvészek szakmai tanácsadója. A Bűvészbolt pultja mögött készségesen segít a kezdő mágusoknak műsoraik összeállításában, az egyes fogások elsajátításában. Honlapja a buveszmusor.hu.

Susán Péter
Színvonalas, szórakoztató és egyedi bűvészműsoraival rendezvények visszatérő vendége, kreativitásával, tehetségével komoly szakmai megbecsülést tudhat magáénak. Sikeres előadóként a legnagyobb színpadokon lépett fel, tanítványai országos versenyeken szerepelnek - mégis arra a legbüszkébb, hogy a Figaro Bűvészbolt bűvésze lehet. Weboldala a magicman.hu.

Szabó István
Bűvészek között nőtt fel, ám már ő tanítja kollégáit saját fejlesztésű trükkjeire szemináriumon. Karakteres előadásai során a klasszikus fogásokat újszerű ötletekkel ötvözi. Jó kapcsolatteremtő, amint ezt napi rádióműsora is bizonyítja. A Bűvészbolt vezetője.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Utolsó kommentek

Feedek

gyakorlás.jpgHat tipp, hogy mitől válhatsz jobb bűvésszé és mire érdemes figyelned akkor, amikor gyakorolsz:

1. Egyszerre egy trükköt

Biztos veled is volt, hogy egyszerre több trükköt is vásároltál, néztél, olvastál. Ám az a legbölcsebb, ha egyetlen egy trükköt választasz ki először és amíg nem sajátítottad el minden mozdulatát tökéletesen, nem tanulsz újat. 

2. Gyakorlás

Ha tudsz, akkor gyakorolj egy keveset mindennap. Ez sokkal többet ér, mintha heti egyszer leülnél és órákon keresztül próbálgatnál egy új kártyaszínezést - az úgy nem fog menni.

3. Csak lassan!

Amikor gyakorolsz, akkor se siess, ne szaladj végig túl gyorsan a mozdulatokon. Add elő az egész mutatványt elejétől a végéig, elképzelve, hogy ez egy valós előadás. Épp úgy, ahogy a gyakorlatban.

4. Még mindig lassan

Amikor néződnek bűvészkedsz, akkor se siess, a hirtelen mozdulat gyanús. Ellenőrizd sebességed és semmiképp se legyél túl gyors - lehet, hogy te kényelmesnek és természetesnek érzed a tempót, ám az még mindig gyors.

5. Látható minden?

Győződj meg arról, hogy mindent tisztán és jó látnak a nézők. Nézd meg, hogyan tartod a kezed. Ugye az nem takar semmit az előadás közben, amit a gyakorlatban látni kéne?

6. Csökkentsd a felesleges mozgást

Távolítsd el azokat a mozdulatokat, gesztikulációkat, amelyeket a kezeddel teszel és nem adnak hozzá a trükkhöz, hanem csak gyanússá teszik. Attól még, hogy a kártyaszínezés közben három métert tesz meg távolságban a kezed, ugyanúgy jól sikerülhet a trükk, mintha kis amplitúdóval mozog.

Kérlek írd meg hozzászólásban Te is tapasztalatodat:

Címkék: gyakorlás bűvész bűvészbolt neadjelőszarul

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://buveszbolt.blog.hu/api/trackback/id/tr485283037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rodolfo 2013.05.08. 18:34:05

Remek ez az elmélkedős tanács adós ötlet! Csak egyet érteni tudok a leírtakkal, sőt az egyszerűséget és éppen ezért a természetességet minden téren érdemes követni. Gondolok itt arra, hogy nagyon szép dolog pld. ha valaki akrobata ügyességgel bánik a kártyákkal, de a nézőknek mindig az a leghatásosabb ami közel áll hozzájuk és az áll közel hozzájuk, ami olyan mozdulatokat használ főleg, mint amit ők is szoktak használni és érthetetlen módon mégis megtörténik a csoda. Kedvenc előadom volt Bruce Cervon, aki engem mindig a minimalizmusával fogott meg. Csak annyit és akkor csinált valamit, amikor és amennyit feltétlenül szükséges volt ezért tökéletesen lehetett követni a mutatványt, ellenben azokkal a trükkökkel, amelyekben szinte minden mozdulat egy csalás is egyben. Az lenne a tökéletes trükk, ha szinte semmit sem csinálnánk mégis káprázatos csodát mutatnánk be. :-)
süti beállítások módosítása