Likeolj minket!

FIGARO Bűvészbolt Blog

A Figaro Bűvészboltnak bűvészek generáció köszönhetik profi karrierjük kibontakozását és szakmai elkötelezettségüket. Az üzlet tapasztalt kollégái most billentyűzetet ragadnak és leírnak mindent a bűvészetről, tanácsokat adnak, érdekességeket osztanak meg.

Rólunk

eladok.png

A Bűvészboltból ismerős arcok írásait olvashatod a blogon. Amennyiben szeretnél velük élőben is találkozni, ezt megteheted nálunk az üzletben: 1114. Budapest, Bartók Béla út 31. - Figaro Bűvészbolt - Alapítva:1969.

Kelle Botond
Évtizedes tapasztalattal, közel ezer bűvészműsor rutinjával számos országban sikerrel szerepelt, a hazai bűvészélet egyik legjelentősebb figurája. Könyve, bűvészetet oktató dvd-i jelentek meg, neves bűvészek szakmai tanácsadója. A Bűvészbolt pultja mögött készségesen segít a kezdő mágusoknak műsoraik összeállításában, az egyes fogások elsajátításában. Honlapja a buveszmusor.hu.

Susán Péter
Színvonalas, szórakoztató és egyedi bűvészműsoraival rendezvények visszatérő vendége, kreativitásával, tehetségével komoly szakmai megbecsülést tudhat magáénak. Sikeres előadóként a legnagyobb színpadokon lépett fel, tanítványai országos versenyeken szerepelnek - mégis arra a legbüszkébb, hogy a Figaro Bűvészbolt bűvésze lehet. Weboldala a magicman.hu.

Szabó István
Bűvészek között nőtt fel, ám már ő tanítja kollégáit saját fejlesztésű trükkjeire szemináriumon. Karakteres előadásai során a klasszikus fogásokat újszerű ötletekkel ötvözi. Jó kapcsolatteremtő, amint ezt napi rádióműsora is bizonyítja. A Bűvészbolt vezetője.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Utolsó kommentek

Feedek

A döntőbe került versenyzők elkészítették a videóikat az általunk küldött kellékek felhasználásával. Nézzétek meg őket. A nyertest ma este hirdetjük kia a bűvészbolt éjszakáján! Íme:

Dara

 

Tien & Bálint 

 

Kőhalmi Ferenc (technikai okok miatt ő két részletben küldte):

 

 

Buday Laura

 

 Bányai-Ferenczi Dávid

 

Kiss Krisztián sajnos családi okok miatt nem tudott videót beküldeni a döntőre.

Szerintetek kié a legjobb?

Címkék: figaro bűvészbolt videoverseny

Szólj hozzá!

figarovideovers_facebookfal.pngMegjöttek az első nevezések a bűvészbolt videoversenyére. Facebook falunkon kattints a mások által az oldalra posztolt bejegyzésekre (a képen bekarikázott helyen) és megnézheted az eddigi jeletkezőket. 

https://www.facebook.com/buveszbolt

Többek között az alábbi produkciók érkeztek már be (nevezési sorrendben):

Bíró Dániel egy óriáskivetítőn is mutatott kötélrutinnal és némi utcai kártyabűvészettel jelentkezett a versenyre.

Molnár Róbert a ködös, őszi idővel dacolva szórakoztatta kártyatrükkökkel az utcán közönségét.

Kőhalmi Ferenc Ferripotter című dalával nevezett, amiben többek között víz alatt mutat ugró varázspálcát és kártyamanipulál.

Szegedi Attila két látványos párlapos kártyatrükkel nevezett.

Egyszerűen tudsz szavazni rájuk: amelyik tetszik, azt csak egyszerűen likeold.

Ha te is szeretnél nevezni, akkor forgasd le te is a videódat és posztold ki facebook falunkra.

https://www.facebook.com/buveszbolt

Címkék: facebook bűvész bűvészbolt nevezések videoverseny video verseny

Szólj hozzá!

Ismét itt a hónap második csütörtökje, úgyhogy Botond megint felvette világoskék ingjét, beült a pult mögé és megmondja a tutit. Ezen a héten az üzletben kapható jelölt kártyacsomagok között segít eligazodni.

 

http://youtu.be/-F-2aVsOJuY

A videóban szereplő termékek:
http://www.figarobuveszbolt.hu/katalogus/closeup/markeddeck
http://www.figarobuveszbolt.hu/katalogus/standup/parlour
http://www.figarobuveszbolt.hu/katalogus/mutatvany/bwm
http://www.figarobuveszbolt.hu/katalogus/closeup/esp_kartyak
http://www.figarobuveszbolt.hu/katalogus/mutatvany/prismdeck

 

Címkék: tanács bűvész videoblog bűvészet bűvészbolt kelle botond botond botond megmondja

Szólj hozzá!

product_pic1_new.jpgHogy mi az a trükk amiről a világon mindenki beszél mostanában bűvészkörökben? Íme néhány szó az idei év egyik legnagyobb sikerű bűvész termékéről: a Social deckről.

Ideje, hogy a kártyabűvészeted átlépjen a 21. századba! Soma az elmúlt évek során kifejlesztett egy Facebook témájú kártyacsomagot. Rájött ugyanis arra, hogy nagyon sok olyan ember van, aki nem ismeri a kártyát vagy egyáltalán nem szereti a kártyatrükköket. Viszont ma már szinte mindenki facebookozik. A Social deck egy nagyszerű lehetőség arra, hogy bemutasd kedvenc kártyatrükkjeidet úgy, hogy az azonnal megragadja a nézők figyelmét és érdekes, számukra ismerős környezetbe ágyazza mutatványaidat. A trükkök ugyanis itt nem dámákról meg ászokról szólnak, hanem ismerősnek jelölésekről, kapcsolati státuszokról, üzenetekről és likeokról. A paklihoz járó dvd-n Soma 16 trükköt magyaráz el részletesen, de a pakliban rengeteg extra lap is van amivel te is találhatsz ki mutatványokat! Illetve kapsz egy "puskát" is amin rajta van az összes trükk setupja, illetve a "Soma setup" ami több trükk együttes setupja, hogy mutaványok közben ne kelljen előkészülnöd. A trükk megvásárlásával hozzáférést kapsz a pakli weboldalához, ahol megtalálod a dvd teljes anyagát HD-ben, további bónusz trükköket videón és még a kártyák photoshop template-jeit is, így akár teljesen testreszebott gaff lapokat is csinálhasz magadnak saját elképzeléseid alapján. A paklit a Bicycle kártyát gyártó USPCC nyomta, így a minősége tökéletesen megegyezik a kedvenc Bicycle paklidéval. 

És hogy mit gondolnak róla a profik?

"Wow. Facebook témájú gaff deck: imádom!" - Joshua Jay

"Soma, az ultra-kreatív színpadi előadó adott nekünk egy ultra-kreatív close-up ezközt. Ez a pakli meghatározza a mát!" - David Regal 

"Ezen a dvd-n egyszerűen nincs töltelék trükk: minden mutatványon látszik, hogy kipróbált és praktikus. Imádom ezt a csomagot! Biztos, hogy használni fogom a műsoromban." - David Stone

És íme a trailer: 

 

Hogyan lehet neked is ilyen paklid?

A mutatvány Magyarországon a Figaro Bűvészboltban kapható.

És hogy mennyibe kerül?

A Social deck a világon mindenhol 50 dollárba (kb. 11 500 Ft-ba) kerül. De mivel Soma olyan jó fej és mi is annyira szeretjük a vásárlóinkat így nálunk a Social deck ára: 8900 Ft.

Vegyél egyet gyorsan, mielőtt rájövünk, hogy rosszul számoltuk ki az árát! :)

http://www.figarobuveszbolt.hu/katalogus/closeup/social_deck_soma

Címkék: soma bűvész figaro bűvészbolt social deck

Szólj hozzá!

Igen, óriási pillanathoz érkeztünk, tele az üzlet a legfrissebb számmal, ugyanis már kapható a Figaro Bűvészboltban az egyik legnevesebb szakmai folyóirat,

a MAGIC Magazine.

 

cover.jpg

 

Mi az a Magic Magazine?
Véleményem szerint a nemzetközi bűvészélet jelenlegi legmeghatározóbb, havonta megjelenő bűvészújságja. A magazin látszólag értelmetlenül szállt be huszonhárom évvel ezelőtt Stan Allen vezetésével a már hagyományos, nagyon régóta működő bűvészújságok (Genii, Linking Ring) harcába, ám eddig kiállta az idő próbáját, sőt! A MAGIC Magazine címlapján már volt magyar bűvész (Soma), David Copperfield, Siegfried & Roy & nagymacska, Penn & Teller és Gaetan Bloom is. Hosszú éveken át volt saját trükkrovata Joshua Jay-nek Talk About Tricks címmel, csak megunta, az olvasók kérdéseire válaszolt minden hónapban Jeff McBride, megfordult a szerzők között May Maven, Peter Duffie. Impozáns névsor, nem kétség.

illu.jpg

De mégis mi van egy bűvészújságban?
Hírek, cikkek a bűvészvilágból, beszámolók a jelentősebb külföldi rendezvényekről, inspiráló cikkek bűvészekről (hogyan látják a szakmát, mi lehetett a sikerük titka, milyen ötleteik vannak, szóval csupa érdekes és hasznos dolog), elméleti írások, a legújabb trükkök kritikái, illetve persze sok-sok mutatvány magyarázattal együtt.

És akkor ti most áruljátok a MAGIC Magazine újságot?
Hogy az izébe ne, hát persze: már ott van jobbra a második polcon, az áprilisi az első nálunk elérhető lapszám, aztán majd jön a következő is. Egy picit persze drágább egy trafikban vásárolható átlagos magazinnál,1850 forint, de például száz oldalas, nagyon komoly szaklap és van benne tartalom bőven.

Miről írnak az április lapban?
Írok néhány példát, csak ízelítőként.
* A norvég mahart (haha) legújabb luxushajóján nagyszerű bűvészek eveznek: a The Illusionarium fellépői között Jeff Hobson és Losander. A beszámolóból kiderül, milyen műsort és trükköket adnak elő a show keretein belül.hein.jpg
* Karl Hein egy fantasztikus kártyabűvész, briliáns ötletek, óriási kreativitás - közel száz szemináriumot tartott eddig tizenöt ország nagyvárosaiban. A FirstLook rovatban három saját kártyatrükkjét magyarázza el, az egyikben például szokatlan módon egy triumph effektet vegyít egy collecting történettel (csak a négy ász marad képpel felfelé a vegyesen összekevert csomagban, melyek között ott lapul a három választott lap), illetve egy látszólag Riffle Shuffle-nek tűnő hamis keverést is elmagyaráz.
* Az előadásmód, a színpadi karakter és stílus fontos kérdéseit több aspektusból közelítette meg februárban egy kerekasztal beszélgetés során a Magic Castle-ben Ed Alonso, Tina Lenert, John Lovick, Woody Pittman és Rob Zabrecky. Hogy mit mondtak az eseményen? Melyek egy jó előadó attribútumai? A MAGIC Magazine mindent leír.
* További aktuális hírek, beszámoló az idei Blackpool Magic Convention-ről, Ian Rowland mentáltrükk ötlete, egy mutatvány átlátszó pohárral, elméleti írások (mondjuk Why don't magic get no respect? címmel), kritikák esatöbbi.

MAGIC Magazine tehát korlátozott számban, 1850 Forintért - csak a Figaro Bűvészboltban!

Szólj hozzá!

Van olyan kellék amire vágysz, de nem lehet kapni a Figaroban?

Mit szólnál ahhoz, ha azt mondanánk hogy jövő héttől lehet kapni nálunk pont azt, amit szeretnél.


Genie-Lamp-e1356538036269.jpgTeljesítjük kívánságod
!

Igen, jól olvasod. Most mi leszünk a csodalámpából előbújó Dévényi Tibi bácsiba oltott aranyhalak. És tőlünk nem csak hármat, hanem rögtön ötöt kívánhatsz!

És hogy hogyan fog működni mindez? 

Töltsd ki az alábbi kérdőívet. Vagyis mondd meg nekünk, hogy milyen kellékekre vágysz. Mi pedig utánajárunk hogy hogyan szerezhetnénk be neked amit szeretnél. És hogy még jobban motiváljunk a kitöltésre: a kitöltők közül kisorsolunk egyvalakit, akinek teljesítjük a kívánságát! Vagyis beszerezzük amire vágyik és megkapja tőlünk ajándékba!

Katt ide és töltsd ki a kérdőívet most! 

https://docs.google.com/forms/d/1hKzCvadUlpK3JoE14d0pHwJ285llDJN3X-mjaRVbYCU/viewform

Szólj hozzá!


figaro45.jpgA Figaro Bűvészbolt nagyszabású bűvész show keretein belül ünnepli alapításának 45. évfordulóját. A Fővárosi Művelődési Házban április 5-én 19 órától megrendezésre kerülő műsorban fellépnek azok az elismert hazai bűvészek, akik különösen közel állnak a most születésnapos üzlethez. Az előadásban kártya, kötél, kézügyességi és humoros mutatványok garantálják a varázslatos kikapcsolódást. 


Fellép Hajnóczy Soma (világbajnok bűvész), Kőhalmi Ferenc (számos rangos külföldi verseny győztese), dr. Szabó G. Gábor (nemzetközi referenciákkal rendelkező kártyabűvész), Rakonczai Máté (óceánjáró luxushajók mentalistája), Susán Péter (immár londoni előadó) és Párkányi Kolos (a Csillag Születik korábbi szereplője). A rendezvény házigazdái: Szabó István, Kaszányi Roland és Kelle Botond (a Figaro Bűvészbolt csapata).

A rendezvény néhány perces extra videó segítségével idézi fel a Figaro közel fél évszázados történetét és 
megemlékezik az üzlet alapítóiról, emblematikus figuráiról is.

Várunk téged is szeretettel! Ne hagyd ki ezt az egyszeri és megismételhetetlen estét!

Jegyek korlátozott számban a Figaro Bűvészboltban (BP. 1114, Bartók Béla út 31.) és az FMH-ban.

Jegyár: 1969 Ft.

Figaro45 Gálaműsor
2014. április 5. (szombat) - 19:00
Fővárosi Művelődési Ház 
(BP. 1119, Fehérvári út 47.)

https://www.facebook.com/events/749946371682910/

 

FONTOS! A szombati Figaro45 gálaműsorra minden jegy elkelt. Ne utaljon már senki és a boltba se gyertek jegyért, mert már a pót-pót jegyeket is eladtuk. Az elmés jegynepperek meg kezdhetik dupla áron árulni a már megvett belépőjegyüket. :)

Címkék: nyeremény bűvész gála figaro bűvészbolt

Szólj hozzá!

fig_45_banner.png

Idén tavasszal ünnepeljük a Figaro Bűvészbolt megnyitásának 45. évfordulóját. Egész pontosan 1969. március 11-én nyitott meg a Figaro bűvészbolt a Bartók Béla út 31. szám alatt.

Ebből az alkalomból két nagy dologgal készülünk. Az első: egy kiállítást állítottunk össze, ami bepillantást enged az elmúlt 45 év saját gyártású kellék kínálatába és fotók segítségével megidézi az elmúlt évtizedek bűvészbolti hangulatát.

A kiállítás megnyitója Február 25-én (kedden) 18 órától lesz a Zipernowsky Tudományok és Művészetek Házában (Bartók Béla út 33. - néhány lépésre az üzlettől). 

A megnyitóra mindenkit szeretettel várunk!

A Figaro 45 kiállítást megnyitja: Dr. Szabó G. Gábor, nemzetközi referenciákkal rendelkező kártyabűvész, a Figaro Bűvészklub elnöke.

A kiállítás március 14.-ig tart, megtekintése díjtalan.

https://www.facebook.com/events/511039845683254/

Ott találkozunk!

Szólj hozzá!

Reméljük azokat a kellékeket találtad a fa alatt, amikre leginkább vágytál. Jó gyakorlást velük az ünnepek között. És hogy miért érdemes jövőre is gyakran benézni hozzánk? Mert már januárra sok-sok újdonsággal készülünk. És mert a legtöbb cég csak a KEDVES vásárlóinak kíván kellemes ünnepeket, mi viszont MINDEN vásárlónknak! :)

cimlap_2013_karacsony_ok_fejl.jpg

 

Szólj hozzá!

Az ajándékvásárlás a meghitt karácsonyi ünnep megkerülhetetlen előfutára. Ismét kapható a Figaro Bűvészdoboz, tematikus összeállítások díszcsomagolásban, ajándékutalványok. Néhány ajánlatunk karácsonyra:

1. A gyerekek szeretik a bűvészdobozt

A gyerekek szeretik a bűvészdobozok rejtelmes világát, imádnak belekukkantani az izgalmas titkokba. A Figaro Bűvészboltban eddig a kisebbek számára a Hardy Bűvészdobozt, nyolc éves kortól a 111 trükkös összeállítást ajánlottuk. Ám mostantól kínálat egy újabb minőségi készlettel bővül, közel egy évtizedes szünet után ismét kapható a Figaro Bűvészdoboz. A megújult dobozban a nehezen érthető leírást egy minden turpisságot leleplező magyarázó DVD váltotta fel. Az egyebek mellett kötéltrükköket, varázspálcát, kártyát, illetve összesen 51 mutatványt tartalmazó összeállítást 7 éves kortól ajánljuk.

2. Egyedi meglepetéscsomagok

Díszcsomagolásba rejtettük kedvenc trükkjeinket, majd ezt ráadásképpen megtoldottuk egy kis kedvezménnyel. A mutatványok nehézsége, illetve a trükkök típusainak (close-up, színpadi, mentál) szempontja szerint alakítottuk ki a különféle tematikus csomagok kínálatát. Az összeállításokból nincs két ugyanolyan, mindegyikben más kellékek vannak. Az egyedi csomagok ára kedvezményes; limitált számban kapható.

3. Nem vagy biztos a megfelelő ajándékban?

Hagyd a választást a megajándékozottra: vásárolj az üzletben egy tízezer forint értékű ajándékutalványt, így ő választhatja ki a számára legjobb bűvészkelléket. A vásárlási utalvány egy kék-ezüst színű gravírozott, exkluzív plasztikkártya; limitált számban kapható.

És ha sokáig dolgozol hétköznap, az ünnepek előtt hétvégén is tovább tartunk nyitva:

hétvégén is.jpg

Szólj hozzá!