Likeolj minket!

FIGARO Bűvészbolt Blog

A Figaro Bűvészboltnak bűvészek generáció köszönhetik profi karrierjük kibontakozását és szakmai elkötelezettségüket. Az üzlet tapasztalt kollégái most billentyűzetet ragadnak és leírnak mindent a bűvészetről, tanácsokat adnak, érdekességeket osztanak meg.

Rólunk

eladok.png

A Bűvészboltból ismerős arcok írásait olvashatod a blogon. Amennyiben szeretnél velük élőben is találkozni, ezt megteheted nálunk az üzletben: 1114. Budapest, Bartók Béla út 31. - Figaro Bűvészbolt - Alapítva:1969.

Kelle Botond
Évtizedes tapasztalattal, közel ezer bűvészműsor rutinjával számos országban sikerrel szerepelt, a hazai bűvészélet egyik legjelentősebb figurája. Könyve, bűvészetet oktató dvd-i jelentek meg, neves bűvészek szakmai tanácsadója. A Bűvészbolt pultja mögött készségesen segít a kezdő mágusoknak műsoraik összeállításában, az egyes fogások elsajátításában. Honlapja a buveszmusor.hu.

Susán Péter
Színvonalas, szórakoztató és egyedi bűvészműsoraival rendezvények visszatérő vendége, kreativitásával, tehetségével komoly szakmai megbecsülést tudhat magáénak. Sikeres előadóként a legnagyobb színpadokon lépett fel, tanítványai országos versenyeken szerepelnek - mégis arra a legbüszkébb, hogy a Figaro Bűvészbolt bűvésze lehet. Weboldala a magicman.hu.

Szabó István
Bűvészek között nőtt fel, ám már ő tanítja kollégáit saját fejlesztésű trükkjeire szemináriumon. Karakteres előadásai során a klasszikus fogásokat újszerű ötletekkel ötvözi. Jó kapcsolatteremtő, amint ezt napi rádióműsora is bizonyítja. A Bűvészbolt vezetője.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Utolsó kommentek

Feedek

Igen, óriási pillanathoz érkeztünk, tele az üzlet a legfrissebb számmal, ugyanis már kapható a Figaro Bűvészboltban az egyik legnevesebb szakmai folyóirat,

a MAGIC Magazine.

 

cover.jpg

 

Mi az a Magic Magazine?
Véleményem szerint a nemzetközi bűvészélet jelenlegi legmeghatározóbb, havonta megjelenő bűvészújságja. A magazin látszólag értelmetlenül szállt be huszonhárom évvel ezelőtt Stan Allen vezetésével a már hagyományos, nagyon régóta működő bűvészújságok (Genii, Linking Ring) harcába, ám eddig kiállta az idő próbáját, sőt! A MAGIC Magazine címlapján már volt magyar bűvész (Soma), David Copperfield, Siegfried & Roy & nagymacska, Penn & Teller és Gaetan Bloom is. Hosszú éveken át volt saját trükkrovata Joshua Jay-nek Talk About Tricks címmel, csak megunta, az olvasók kérdéseire válaszolt minden hónapban Jeff McBride, megfordult a szerzők között May Maven, Peter Duffie. Impozáns névsor, nem kétség.

illu.jpg

De mégis mi van egy bűvészújságban?
Hírek, cikkek a bűvészvilágból, beszámolók a jelentősebb külföldi rendezvényekről, inspiráló cikkek bűvészekről (hogyan látják a szakmát, mi lehetett a sikerük titka, milyen ötleteik vannak, szóval csupa érdekes és hasznos dolog), elméleti írások, a legújabb trükkök kritikái, illetve persze sok-sok mutatvány magyarázattal együtt.

És akkor ti most áruljátok a MAGIC Magazine újságot?
Hogy az izébe ne, hát persze: már ott van jobbra a második polcon, az áprilisi az első nálunk elérhető lapszám, aztán majd jön a következő is. Egy picit persze drágább egy trafikban vásárolható átlagos magazinnál,1850 forint, de például száz oldalas, nagyon komoly szaklap és van benne tartalom bőven.

Miről írnak az április lapban?
Írok néhány példát, csak ízelítőként.
* A norvég mahart (haha) legújabb luxushajóján nagyszerű bűvészek eveznek: a The Illusionarium fellépői között Jeff Hobson és Losander. A beszámolóból kiderül, milyen műsort és trükköket adnak elő a show keretein belül.hein.jpg
* Karl Hein egy fantasztikus kártyabűvész, briliáns ötletek, óriási kreativitás - közel száz szemináriumot tartott eddig tizenöt ország nagyvárosaiban. A FirstLook rovatban három saját kártyatrükkjét magyarázza el, az egyikben például szokatlan módon egy triumph effektet vegyít egy collecting történettel (csak a négy ász marad képpel felfelé a vegyesen összekevert csomagban, melyek között ott lapul a három választott lap), illetve egy látszólag Riffle Shuffle-nek tűnő hamis keverést is elmagyaráz.
* Az előadásmód, a színpadi karakter és stílus fontos kérdéseit több aspektusból közelítette meg februárban egy kerekasztal beszélgetés során a Magic Castle-ben Ed Alonso, Tina Lenert, John Lovick, Woody Pittman és Rob Zabrecky. Hogy mit mondtak az eseményen? Melyek egy jó előadó attribútumai? A MAGIC Magazine mindent leír.
* További aktuális hírek, beszámoló az idei Blackpool Magic Convention-ről, Ian Rowland mentáltrükk ötlete, egy mutatvány átlátszó pohárral, elméleti írások (mondjuk Why don't magic get no respect? címmel), kritikák esatöbbi.

MAGIC Magazine tehát korlátozott számban, 1850 Forintért - csak a Figaro Bűvészboltban!

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása