Likeolj minket!

FIGARO Bűvészbolt Blog

A Figaro Bűvészboltnak bűvészek generáció köszönhetik profi karrierjük kibontakozását és szakmai elkötelezettségüket. Az üzlet tapasztalt kollégái most billentyűzetet ragadnak és leírnak mindent a bűvészetről, tanácsokat adnak, érdekességeket osztanak meg.

Rólunk

eladok.png

A Bűvészboltból ismerős arcok írásait olvashatod a blogon. Amennyiben szeretnél velük élőben is találkozni, ezt megteheted nálunk az üzletben: 1114. Budapest, Bartók Béla út 31. - Figaro Bűvészbolt - Alapítva:1969.

Kelle Botond
Évtizedes tapasztalattal, közel ezer bűvészműsor rutinjával számos országban sikerrel szerepelt, a hazai bűvészélet egyik legjelentősebb figurája. Könyve, bűvészetet oktató dvd-i jelentek meg, neves bűvészek szakmai tanácsadója. A Bűvészbolt pultja mögött készségesen segít a kezdő mágusoknak műsoraik összeállításában, az egyes fogások elsajátításában. Honlapja a buveszmusor.hu.

Susán Péter
Színvonalas, szórakoztató és egyedi bűvészműsoraival rendezvények visszatérő vendége, kreativitásával, tehetségével komoly szakmai megbecsülést tudhat magáénak. Sikeres előadóként a legnagyobb színpadokon lépett fel, tanítványai országos versenyeken szerepelnek - mégis arra a legbüszkébb, hogy a Figaro Bűvészbolt bűvésze lehet. Weboldala a magicman.hu.

Szabó István
Bűvészek között nőtt fel, ám már ő tanítja kollégáit saját fejlesztésű trükkjeire szemináriumon. Karakteres előadásai során a klasszikus fogásokat újszerű ötletekkel ötvözi. Jó kapcsolatteremtő, amint ezt napi rádióműsora is bizonyítja. A Bűvészbolt vezetője.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Utolsó kommentek

Feedek

imagesm.jpgNincs is jobb érzés egy friss csomag kibontásánál, amikor felfokozott hangulat közepette letéped a fóliát, gondosan befelé szakítod a bélyeget, majd először pörgeted végig ujjaid között a lapokat. Ha ismerős az érzés, had' kalauzoljalak a kedvenc kártyáim között.

Bicycle 125 Anniversary Editionb125anir.jpg
Nincs élet Bicycle nélkül. Imádom a különleges paklikat, ez pedig az: a kártya kiadásának 125. évfordulójára megjelentetett, limitált csomag. Már a doboza is sose látott módon csillan meg a napfényben, a hátlap mintázata pedig művészi mestermű.
Értékelés: 10/10

Rounders by Madisonrounders.jpg
Első látásra szerelem. Minden pillantása szemet gyönyörködtető, egyszerűen tökéletes a minimalista design. Kifinomult, puha lapjai kellemesen duruzsolnak a kezek között.
Értékelés: 10/10

Aviatoravi.jpg
Teljes ellentéte az előzőeknek, ám fő a változatosság! Csukott szemmel is bármikor felismerem, melyik az Aviator kártya: egyedi felület, keményebb lapok. Talán azért van egy repülő a jokeren, mert kártyázás közben a fellegekben érzem magam?
Értékelés: 10/10

Susán Peti taktikája az, hogy egyszerre használ napi váltásban több csomagot, így ügyel kártyáira. Egy hét múlva fény derül arra is, hogy melyek az ő kedvencei.

Szólj hozzá!

kép.jpgBiztos megfordult a fejedben, hogyan tudnád mutatványaidat egy koherens trükkfolyammá varázsolni, ha egyik pillanatban Svengalit, másikban már Stripper csomagot használsz. Nem gyanús a közönségnek, hogy egyik pillanatról másikra indokolatlanul átcseréled a csomagod? Néhány tipp azoknak, akik az előző mondatban magukra ismertek, de a legegyszerűbb, komoly kézügyességet nem igénylő megoldást keresik:

1. Ne használj trükkös csomagot
Bűvészboltosként hivatali kötelességem azért ettől a tanácstól kapásból eltekinteni. Meg azért is, mert jó dolog lehet egy-egy különleges csomag. Ha jó, akkor miért ne használnám?

2. Ha nem tudod elrejteni, nyomatékosan hívd rá fel a figyelmet!
Találj ki valami érdekes történetet és fűzd fel rá a következő mutatványt és paklit. Mondd el, hogy azért használsz más csomagot, mert annak varázsereje van, azzal mutattad életed első trükkjét és most ezt a pillanatot szeretnéd felidézni, a piros színű csomagnak külön jelentősége van, szép lányoknak mindig a másik csomaggal is mutatsz trükköt blablabla.

3. Csúsztatás
Csúsztasd be egy észrevétlen pillanatban a zsebedbe az egyik csomagot, majd egy másikat húzz ki. Ha ugyanúgy néznek ki kívülről a paklik és jól időzíted az eseménysort, senki nem fog rájönni. Ezért is érdemes egy idő után megvásárolnod Svengaliból is például a Bicycle kivitelt.

4. Gimmick
Használj valamit, ami megkönnyíti a dolgod. Ott a Fantasio Deck Switcher, amiben észrevétlenül cserélhetsz paklikat.

Címkék: kártya tippek hogyan bevetés de nem mezőgazdasági csomagok cseréje

1 komment

Itt a nyár: szünet van a suliban, mindenki kiveszi a szabadságát. Mi lehetne ilyenkor ideálisabb program, mint meglátogatni a hazai bűvészet szentélyét: a Figaro bűvészboltot.

Ez a cikk főleg azoknak a vidéki vásárlóinknak szeretne segítséget nyújtani, akik most látogatnának el hozzánk először. Nyilván a törzsvásárlók és a tősgyökeres pestiek nem sok új információhoz fognak jutni belőle. De persze őket is szívesen látjuk!

Az útvonaltervezéshez én leginkább a http://www.utvonalterv.hu/ -t ajánlom. Csak írd be indulásnak a címedet és érkezésnek a Budapest XI., Bartók Béla út 31-et! De azért lássuk ennél kicsit részletesebben:

vonat.jpgHa vonattal jönnél hozzánk, akkor 

Például ha az ország dél-keleti részéről jössz, akkor a Nyugati pályaudvarba érkező vonatok esetén érdemes már a Zugló vasútállomásnál leszállnod (itt az InterCity-k is megállnak). Innen a 7, 7A vagy 107E buszra felszállva máris a Móricz Zsigmond körtéren vagy, ahonnan kényelmes kétperces sétára van az üzlet.

De ha az ország észak-keleti részéről jössz, akkor érdemes eljönnöd a Nyugati pályaudvarig és ott felszállni a 6-os villamosra, amivel szintél a Móricz Zsigmond körtérre jutsz.

Ha az ország dél-nyugati része felől jönnél hozzánk, akkor sem érdemes elmenned a Keleti vagy a Déli Pályaudvarig, hanem szállj le a Kelenföld állomáson. és ott ülj fel a 19-es vagy 49-es villamosra, ami pontosan az üzlet előtt fog letenni (a Gárdonyi tér megállónál kell leszállni).

Ha a vonat nem érinti sem a zuglói, sem a kelenföldi állomást, akkor a Déli Pályaudvarnál a 61-es villamosra érdemes felülni, ami szintén a körtérig hoz el. A Keleti Pályaudvartól pedig a 7-es, 7A 173-as és ezek E-vel jelölt változataival érdemes a körtérig jönni.

volánbusz.jpgHa volánbusszal jössz, akkor

Stadion autóbusz-pályaudvarról érdemes a 2-es metrót választanod az Astoria megállóig és ott átszállni a 47-es vagy 49-es villamosra és a Gárdonyi térnél leszállni.

Népliget autóbusz-pályaudvarról a 3-as metróval érdemes elmenni a Deák térig és ott átszállni a 47-es vagy 49-es villamosra és a Gárdonyi térnél leszállni.

Ha pedig más pályaudvarra érkezel, akkor valószínűleg Budapest környéki településen laksz és pontosan ismered a járást a városban, így a többi volán pályaudvart nem sorolom fel külön.

Ha autóval jössz, akkor 

valószínűleg nem az lesz a legégetőbb problémád, hogy hogyan juss el hozzánk, hanem, hogy hol parkolj. Sajnos az egész városban sokszor nehéz csúcsidőben parkolóhelyet találni, és ha szeretnél nálunk több időt eltölteni, akkor nem mindegy, hogy hol parkolsz. Az alábbi térképen látod a bolt környékét és a jelenleg érvényes parkolási tarifákat. (kattintásra nagyobb lesz). 

parkolas_11ker.png

A fehérrel jelzett részek az ingyenes zóna, ahol nem kell fizetni a parkolásért (többek között a főutakon: a Bartók Béla úton és a Villányi úton sem kell jelenleg). Így ha itt találsz helyet szerencséd van. Ha nem, akkor érdemes a világoskék vagy a sárgászöld zónát megcélozni, és ha itt sem jársz sikerrel, akkor marad a 350 Ft-os zóna. Ha viszont az a fő szempontod, hogy minél hamarabb találj helyet, akkor a legdrágább zónát érdemes rögtön megcéloznod, mert tapasztalatom szerint itt fogsz a leggyorsabban sikerrel járni. Ha elsőre nincs hely, érdemes egy kört menni az adott háztömb körül, mert elég nagy a mozgás, hamar lehet találni üresedést. A jegyvételt elbliccelni, vagy tilosban parkolni viszont nagyon nem éri meg, mert a drága parkolóőrök nagyon serényen dolgoznak. 

Várunk szeretettel! Ha pedig nem akarsz személyesen eljönni, akkor szívesen küldünk neked csomagot postán!

Címkék: térkép parkolás bűvész bűvészet útbaigazítás figaro bűvészbolt

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása