Likeolj minket!

FIGARO Bűvészbolt Blog

A Figaro Bűvészboltnak bűvészek generáció köszönhetik profi karrierjük kibontakozását és szakmai elkötelezettségüket. Az üzlet tapasztalt kollégái most billentyűzetet ragadnak és leírnak mindent a bűvészetről, tanácsokat adnak, érdekességeket osztanak meg.

Rólunk

eladok.png

A Bűvészboltból ismerős arcok írásait olvashatod a blogon. Amennyiben szeretnél velük élőben is találkozni, ezt megteheted nálunk az üzletben: 1114. Budapest, Bartók Béla út 31. - Figaro Bűvészbolt - Alapítva:1969.

Kelle Botond
Évtizedes tapasztalattal, közel ezer bűvészműsor rutinjával számos országban sikerrel szerepelt, a hazai bűvészélet egyik legjelentősebb figurája. Könyve, bűvészetet oktató dvd-i jelentek meg, neves bűvészek szakmai tanácsadója. A Bűvészbolt pultja mögött készségesen segít a kezdő mágusoknak műsoraik összeállításában, az egyes fogások elsajátításában. Honlapja a buveszmusor.hu.

Susán Péter
Színvonalas, szórakoztató és egyedi bűvészműsoraival rendezvények visszatérő vendége, kreativitásával, tehetségével komoly szakmai megbecsülést tudhat magáénak. Sikeres előadóként a legnagyobb színpadokon lépett fel, tanítványai országos versenyeken szerepelnek - mégis arra a legbüszkébb, hogy a Figaro Bűvészbolt bűvésze lehet. Weboldala a magicman.hu.

Szabó István
Bűvészek között nőtt fel, ám már ő tanítja kollégáit saját fejlesztésű trükkjeire szemináriumon. Karakteres előadásai során a klasszikus fogásokat újszerű ötletekkel ötvözi. Jó kapcsolatteremtő, amint ezt napi rádióműsora is bizonyítja. A Bűvészbolt vezetője.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Utolsó kommentek

Feedek

music.jpgA bűvészfanatizmus tökéletes jele, ha már mindenhol, így a zenei slágerekben is a bűvészeket keresed. Most segítek, nem kell órákon át kutatnod, megmutatom azokat a népszerű slágereket, amely bűvészet vonatkozásúak. Ha szeretnéd látni a Penn & Teller párost táncolni és énekelni, esetleg imádod a rossz dalokat, szintén jó helyen jársz.

KON KAN - HARRY HOUDINI

A magyar származású Harry Houdini és az őt övező legendák népszerűsége világszerte töretlen, csak itt hazánkban feledkeznek el róla - se szobor, se emléktábla, se semmi. De máshol még dala is van! A következő zene zsenialitását az első másodpercben felcsendülő szintidobok hangja zaja adja, miközben a kép közepén kicsiben megjelenik Houdini portréja, mely a másodperc törtrésze alatt az egész képernyőt beteríti: indulhat a szörnyű zene. Megjelennek a szokásos effektek, a stílusos és trendi énekes, a baseball sapkás szintetizátoros. Néha felbukkan egy-egy kötélcsomó, bilincs, Houdini neve, néha füstöl a gitár. (Mi?? Igen, füstöl a gitár!) "ávánnábílájkherrihudiiiiini".

RUN DMC - IT'S TRICKY

A videót a nyolcvanas évek közepén forgatták, ahol utcai hol a pirost játszik a Penn and Teller páros, akik nyilván nyernek, még egy ronda láncot is egy afroamerikai hölgytől. A kártyás átverésnek véget vet egy arra járó rendőr, a bűvészek menekülőre fogják. Természetesen a Run DMC tagjai túljárnak a duó eszén, miközben könnyűszerrel visszanyerik pénzüket, még rappelni is marad idejük. Végül mindenki indokolatlan bulizásba kezd, Tellerék is tornacsukát és RUN DMC pólót húznak és féktelenül táncolnak, majd még be is ugranak a zenei formáció helyett egy koncertre, ahol énekelnek egy nagyot, a japán közönség meg tombol.

BROWN EYED GIRLS - ABRACADABRA

Sok dalnak adták az abracadabra címet, ám szinte kivétel nélkül közük sincs a bűvészethez. De volt, amelyikben kopasz(!) és kövér(!!) nők(!!!) hastáncoltak egy zeneileg értékelhetetlen felvételre. Itt sem adtam fel, néztem tovább a klippeket, azt hittem, hogy a Brown Eyed Girls dalát is feleslegesen hallgatom, de akkor másfél percnél feltűnt egy kéztűz, ami megmentette a projektet. Amúgy a dal rossz, de vannak benne vonagló hölgyek és valami agresszív kutya.


STEVE MILLER BAND - ABRACADABRA

Klasszikus dal, amiben igazi bűvész klasszikusok vannak. A néha gagyi videótrükkök és animációk mellett zombie golyó, megjenő galamb, majd szintén megjelenő galamb tekinthető meg.

ZSEBRAKÉTA - PLASZTIK SZERELEM

Az első magyar vonatkozású dal, melyben Kühne Zsolt kolléga bukkan fal. A főszereplő egy guminőt szeretne becsempészni a kocsmába, ám annak bejáratánál megállítják, így hát visszafordul, megpuszilja és leereszti - már be is tudja vinni, ahol a pultnál újra életre kelti, nehogy már egyedül sörözzön. Ekkor óriási fordulat következik be, megelevenedik a gumibaba és a szórakozóhelyen tartózkodó összes férfi igyekszik meghódítani, így Kühne Zsolt például a bűvészkedés segítségével, golyókat jelentet meg és tüntet el ujjai között. Egyébként fantasztikus dalszövege van, a refrén érinti meg leginkább az ember lelkét, felszabadítva őszinte érzelmeket: "Elhagy már az erő, még egyre van idő, bírja a guminő".

Ha tudsz egyéb bűvészettel kapcsolatos dalokról, kérlek írd meg hozzászólásban!

Szólj hozzá!

susi.jpgSusán Péter rajongók figyelem! Bár azt hittük, hogy Peti David Guetta helyett lesz a fergeteges END SHOW-ban, de azért nem keseredünk el, ugyanis feltűnik bűvészműsorával a Sziget Fesztiválköztársaságban.

Facebookos oldalán írta a következőket:

Üdv! Ma este fél7től bűvészkedek a Sziget fesztivál Cirque du sziget színpadán! Minden kedves ismerősömet szeretettel várom, aki kint lesz! 

Szólj hozzá!

quimby.jpgA Sziget Fesztiválköztársaság nulladik napja egy hatalmas, színes és pörgős kultúrvurstlivá kerekedik. Az este fő attrakciója természetesen a Quimby nagykoncertje lesz, ám a cirkuszművészet nagyjai, illetve Rolando bűvész is feltűnik a színpadon. Ha szeretnéd látni Kaszányi Rolandot, akkor keresd augusztus 6-án délután öt és fél kilenc között a Quimby Csodaországban című rendezvényen.

Tudtad?
1. A Quimby együttes neve tulajdonképpen az élet metaforája...
2. Még a zenekari tagokat nem láttuk a Bűvészboltban, de Rolandot igen.
3. Bár Roland nem tudja fejből a Quimby dalait, de jól bűvészkedik.
4. Rolandonak van közös képe Varga Líviussal, az egyik csapattaggal. (Lásd lent!)

varga.jpg

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása