Likeolj minket!

FIGARO Bűvészbolt Blog

A Figaro Bűvészboltnak bűvészek generáció köszönhetik profi karrierjük kibontakozását és szakmai elkötelezettségüket. Az üzlet tapasztalt kollégái most billentyűzetet ragadnak és leírnak mindent a bűvészetről, tanácsokat adnak, érdekességeket osztanak meg.

Rólunk

eladok.png

A Bűvészboltból ismerős arcok írásait olvashatod a blogon. Amennyiben szeretnél velük élőben is találkozni, ezt megteheted nálunk az üzletben: 1114. Budapest, Bartók Béla út 31. - Figaro Bűvészbolt - Alapítva:1969.

Kelle Botond
Évtizedes tapasztalattal, közel ezer bűvészműsor rutinjával számos országban sikerrel szerepelt, a hazai bűvészélet egyik legjelentősebb figurája. Könyve, bűvészetet oktató dvd-i jelentek meg, neves bűvészek szakmai tanácsadója. A Bűvészbolt pultja mögött készségesen segít a kezdő mágusoknak műsoraik összeállításában, az egyes fogások elsajátításában. Honlapja a buveszmusor.hu.

Susán Péter
Színvonalas, szórakoztató és egyedi bűvészműsoraival rendezvények visszatérő vendége, kreativitásával, tehetségével komoly szakmai megbecsülést tudhat magáénak. Sikeres előadóként a legnagyobb színpadokon lépett fel, tanítványai országos versenyeken szerepelnek - mégis arra a legbüszkébb, hogy a Figaro Bűvészbolt bűvésze lehet. Weboldala a magicman.hu.

Szabó István
Bűvészek között nőtt fel, ám már ő tanítja kollégáit saját fejlesztésű trükkjeire szemináriumon. Karakteres előadásai során a klasszikus fogásokat újszerű ötletekkel ötvözi. Jó kapcsolatteremtő, amint ezt napi rádióműsora is bizonyítja. A Bűvészbolt vezetője.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Utolsó kommentek

Feedek

Boldog-Peter-buveszmusor-gyerekeknek.jpgNem szokásunk a keresztpromóció, ám nem mehetek el szó nélkül Boldog Péter legújabb BűvészBlogos írásai mellett. A kolléga mostanában egy időre átvette az irányítást a blog fedélzetén, az árbóckosárból kitekintve pedig olyan témákat szed elő a halászhálóból, amelyeket Botond csak ritkán.

René Lavandról szóló írását különösen akkor érdemes elolvasnod, ha még nem hallottad az argentin bűvész nevét. Egy többszörösen összetett mondatba sűrítve: a klasszikus kártyabűvészet élő legendája, akinek kitartása és szakmai elkötelezettsége mindannyiunk példaképe, előadásának spirituális jelenléte pedig mindenkit magával ragad. Csak kattints erre a TOVÁBB szóra és már a Bűvész Blog említett oldalán találod magad!

James Randi már egészen más szempontból érdekes figurája a bűvészéletnek. Karrierjének fele az Uri Gellerrel való macska-egér harcról szólt, amelyben egészen addig lehetett a macska szerepében, míg Uri fokozatosan saját maga le nem húzta magáról a "különleges képességek" álarcot, hogy aztán a bűvészektől díjat vegyen át és az egy klasszikus mentál bűvészetről szóló könyvet vegyen meg. Randi a világ legnagyobb szkeptikusa, tulajdonképpen a néha demonstrációs jelleggel halálos dózisú homeopátiás altatót beszedő Vágó István kétszázötvenbillióval megszorzott apolitikus megfelelője. Tudj meg többet a buvesz.blog.hu oldalon a most 84 esztendős Randiről.

Az ünnepélyes, megható sorokkal teli sorokhoz pedig persze a fenti kép szolgáltatja a tökéletes illusztrációt.

Szólj hozzá!

corodini.pngJúlius 12-én 19 órától Papp Péter tart szemináriumot a Corodini Országos Bűvész Egyesület Hajós utcai klubhelyiségében.

Papp Péter több évtizedes professzionális tudását és tapasztalatát tanárként egyebek mellett Breiner Tamásnak, Luinak, Pallasznak és Kühne Zsoltnak adta át, továbbá állandó szakmai konzulense Susán Petinek.

A most nehéz helyzetbe és bajba jutott kolléga támogatásaként - ezzel kifejezve a szakmai megbecsülésünket is - a belépő 1000 forint, mely alól kivételesen az eseményen résztvevő Corodini klubtagok sem mentesülnek. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, melyet nem a helyi önkormányzatban, hanem az alábbi linken, a regisztráció szóra kattintva lehet megtenni. REGISZTRÁCIÓ!

A rendezvény szervezője a COBE és a Figaro Bűvészbolt!
Időpont: 2013.07.12; péntek 19:00 óra
Cím: 1065. Bp. Hajós utca 13-15; 70-es kapucsengő (ha nem működik, füstjelekkel szükséges kommunikálni.)

Csütörtök; 0.22 - UPDATE: Az eseményre minden jegy elkelt, pénteken egy szabad négyzetcentiméter sem lesz a klubban. Azt hiszem, hogy nekem a nagy kavarodásban sikerült lemaradnom a regisztrációról, de nem ismerek lehetetlent!:)

Szólj hozzá!

Pst!.gifEgy pillanatnyi szünet, néhány másodperc csend sokkal többet jelenthet a bűvészkedés közben, mintha hosszú és bonyolult mondatfüzérekkel ékeskedsz. Mondhatsz kevesebbet úgy, hogy valójában mégis hatásosabban és többet közvetítesz a közönséged számára. Most kiderül, hogyan!

Nyilván azzal lehetsz a legsikeresebb, ha minden részletét kidolgozod az előadásodnak, ha a legegyszerűbb kártyatrükköd forgatókönyvét is rögzíted. Így több lehetsz az átlagnál, aki csupán annyit jegyez meg szóban a trükk során, hogy "nézd, megfogod: eltűnt!".

Az óvatosan egymás mellé helyezett, összképében tökéletes egységet mutató mondatok, a kiváló forgatókönyv irányítja és fenntartja a néző figyelmét. Ugyanakkor nem csak mondatokból áll az előadásod - néha elcsendesülsz, akár csak egy levegővételnyi időre is, a másodperc törtrészére.

A csend is hozzájárul, például alakítja a trükk tempóját. A hosszú szünet megtörheti a mutatványt, veszthet dinamikájából. Kicsit olyan, mint amikor valaki kottából zenél - ott is van jelentősége a szünetnek, továbbá többféle van belőle, kicsi és hosszú is!

A csend az egyik legjobb hatásvadász dramatikai eszköz.

1. Megteremti a varázslat történésének pillanatát.
2. Hagyja a nézőt reagálni arra, ami történt.

Tégy egy próbát és kísérletezz.
Figyeld meg...

...hogyan befolyásolja a nézők figyelmét

...hogyan változik a trükk ritmusa.

...hogyan ad időt reagálni a nézőknek a varázslatra.

Címkék: szünet tippek hogyan csend

1 komment

süti beállítások módosítása