Likeolj minket!

FIGARO Bűvészbolt Blog

A Figaro Bűvészboltnak bűvészek generáció köszönhetik profi karrierjük kibontakozását és szakmai elkötelezettségüket. Az üzlet tapasztalt kollégái most billentyűzetet ragadnak és leírnak mindent a bűvészetről, tanácsokat adnak, érdekességeket osztanak meg.

Rólunk

eladok.png

A Bűvészboltból ismerős arcok írásait olvashatod a blogon. Amennyiben szeretnél velük élőben is találkozni, ezt megteheted nálunk az üzletben: 1114. Budapest, Bartók Béla út 31. - Figaro Bűvészbolt - Alapítva:1969.

Kelle Botond
Évtizedes tapasztalattal, közel ezer bűvészműsor rutinjával számos országban sikerrel szerepelt, a hazai bűvészélet egyik legjelentősebb figurája. Könyve, bűvészetet oktató dvd-i jelentek meg, neves bűvészek szakmai tanácsadója. A Bűvészbolt pultja mögött készségesen segít a kezdő mágusoknak műsoraik összeállításában, az egyes fogások elsajátításában. Honlapja a buveszmusor.hu.

Susán Péter
Színvonalas, szórakoztató és egyedi bűvészműsoraival rendezvények visszatérő vendége, kreativitásával, tehetségével komoly szakmai megbecsülést tudhat magáénak. Sikeres előadóként a legnagyobb színpadokon lépett fel, tanítványai országos versenyeken szerepelnek - mégis arra a legbüszkébb, hogy a Figaro Bűvészbolt bűvésze lehet. Weboldala a magicman.hu.

Szabó István
Bűvészek között nőtt fel, ám már ő tanítja kollégáit saját fejlesztésű trükkjeire szemináriumon. Karakteres előadásai során a klasszikus fogásokat újszerű ötletekkel ötvözi. Jó kapcsolatteremtő, amint ezt napi rádióműsora is bizonyítja. A Bűvészbolt vezetője.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Utolsó kommentek

Feedek

pad.jpg

Számos alkalommal vásárolnak a Bűvészboltban close up terítőt, de vajon van értelme? Talán kidobott pénz lenne? Ezúttal ezekre a kérdésekre keressük a választ.

ELŐNYEI

Amikor előadsz, a kis szőnyeg tulajdonképpen a Te színpadoddá válik, illetve a szó képletes értelmében kijelöli a területedet. A close up pad létrehoz a műsorodhoz egy keretet, meghatározza azt, hogy hol is történik pontosan a csoda. A terítődön sokkal kevésbé fogják rángatni a kellékeidet, biztos nem fognak az előadás közben hozzájuk nyúlni.

Egy kis textildarabnak tűnik, elsőre pont olyan, mint a filc. Ám számos mozdulatban segíthet téged a close up pad, a rugalmas felülete sokban hozzájárul trükkjeid, nehéz kézügyességi mozdulataid sikeréhez. (Különösen és fokozottan igaz lehet az érme trükkökre.)

Otthonodban a kiterített close up pad hozzájárulhat ahhoz, hogy létrejöhessen egy olyan terület, amely csak és kizárólag a gyakorlásé. Itt csak bűvészkedsz, téged vár és ösztönöz a nap bármelyik részében.

És ami a legfontosabb: jól néz ki.

HÁTRÁNYAI

A close up pad egyszerre kelti fel a néző érdeklődését és ijed is meg tőle. "Mi az az izé? Miért hozod ide az asztalomhoz? Épp vacsoráznék, menj innen!" Ha étteremben bűvészkedsz és viszed a close up terítődet, akkor áldozatul eshet: nedves foltok, odaragadt ételmaradék. Ráadásul csökkentheti a mozgásterét a nézőnek.

Gyors közvéleménykutatásom során Susán Petit és Botondot is megkérdeztem, mennyire vélik jónak a close up terítőt, szokták-e használni. A válasz egyértelműen pozitív volt.

Címkék: tipp bűvészbolt close up pad

1 komment

2013-05-19 22.52.37.jpgKorábbi cikkünk folytatása. Tedd a következők egyikét, ha alá szeretnéd íratni a nézővel az általa választott kártyát:

1. ADJ AUTOGRAMOT

Kérd meg a néződet, hogy ne csak szimpla aláírásával illesse a kártyáját, hanem szó szerint dedikálja is, a saját nevének leírása mellett írja oda a Tiédet is. (Valahogy így: "Zsanitól Pistinek szeretettel".) Először ez egy egyszerű, kedves játéknak tűnhet, de személyesebbé és közvetlenebbé teszi a mutatványt.

2. ÍRJ EGY KÍVÁNSÁGOT

Ne a nevét írja fel a néző, hanem valami mást, mondjuk egy kívánságot, amit mindig is szeretett volna. Ha a kártyával csoda történik, esetleg éppen felemelkedik a csomag tetejére - természetesen az ő álma is valóra válik. Ugye hogy jól hangzik?

3. RAJZOLJ

A mutatvány alanya akár rajzolhat is a neve mellett. Napocska, házikó - de én már kaptam egyszer egy fiatal lánytól egy rajzolt pingvint is.

4. ANNIVERSARY WALTZ

Akár össze is kapcsolhatod az előzőeket: a nézővel aláíratod az egyik lap képoldalát, majd egy másik szabadon választott kártya hátoldalára feljegyzi a kívánságát. Végül természetesen a lapok egyesülnek, ugyanannak a kártyának a hátán lesz a kívánság, ahol az aláírás is.

5. KOMMENTEK

Az előző bejegyzéshez több fontos hozzászólás is érkezett. Rodolfo felhasználónevű olvasónk például a következőt emelte ki, praktikus tanács:


"Szerintem az is jó módszer, ha van nálunk mindig egy pár levélnyi kis fehér matrica, amire lehet írni és ezt ragasztja a néző a kártyára. Teljesen egyedi lesz tőle a lap és a mutatvány után könnyedén eltávolítható, egy kártya sem megy tönkre tőle."

A fenti ötletet nem véletlenül használják sokan a gyakorlatban. Kérdés: ez nem csökkenti a trükk értékét és lehetetlenségét? A kártya felülete mégis csak a kártya felülete...

Az általában kritikus szemmel a világra tekintő Balázs írása:


"René Lavand meg a harmadik módszert választja, hogy ő teszi el emlékbe a néző aláírt lapját."


Nagyon jó! Hazai párhuzam, Dr. Szabó G. Gábor tudomásom szerint a legutóbbi nemzetközi versenyén a műsorában is hasonlót tett, a kihívott néző lapját híres bűvészek által aláírt kártyák közé tette, ezzel tudat alatt jelezve, hogy mennyire becsüli nézőjét, aki megtisztelte segítségével a mutatvány során.

És végül zárómondatként: a Sharpie nem növeli a trükk hatását.

3 komment

Mindössze néhány olyan segédeszköz van a bűvészetben, ami annyira sokoldalú, hogy a close-uptól kezdve a mentalizmusig számos egymástól teljesen különböző mutatványt meg lehessen vele csinálni. Most erre hozok három népszerű példát és megpróbálok összeszedni néhány velük bemutatható trükköt. Rögtön a kedvencemmel kezdem.

FOULSPE.jpgThumb tip

Másnéven Daumenspitz vagy műujj. Én gyakran szoktam egy műsorban akár 3 mutatványnál is használni. Néhány vele bemutatható trükk: kendőeltüntetés, papírpénz átváltoztatás, só eltüntetés és megjelentetés, aprópénz eltüntetés, banknight, bill in lemon, torn and restored tissue, kötélvágás, billet swich, kendőszínezés, blendo és még nagyon hosszan lehetne sorolni...

THEGE.jpgLoop

Nem véletlenül használja ezt Criss Angeltől Dynamo-n át minden tv-s bűvész, ha trükköt kell mutatnia. A vele bemutatható trükkök tárháza is igen széles: Hanuted deck, bankjegy lebegtetés, buborék lebegtetés, PK toches, szemüveg feldöntés, toll táv mozgatás, rising card stb.

ANELPKA22E.jpgPK ring

Talán a thumb tip után a legszélesebb körben használható segédeszköz. Kinézetre egy hagyományos gyűrűnek tűnik, így észrevétlenül megbújik a kezeden. Viszont mikor trükközni kell nagyon jó szolgálatot tesz például ezeknél a mutatványoknál: impromotu chup cup, mátrix, érme áthatolás az üvegasztalon, kupak áthatolás az üvegen, óramegállítás, elrejtett tárgy megtalálása, stb.

Ráadásul a három segédeszköz egymással kompatibilis, vagyis használatuk nem zavarja egymást, nyugodtan használhatod mindhármat felváltva. Ha esetleg nem tudod, hogy valamelyik trükk név mit takar, vagy hogy pontosan hogyan kell ahhoz az adott kelléket használni, csak gyere be az üzletbe és elmagyarázzuk!

Címkék: ajánló bűvész bűvészet figaro bűvészbolt kellék

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása