Likeolj minket!

FIGARO Bűvészbolt Blog

A Figaro Bűvészboltnak bűvészek generáció köszönhetik profi karrierjük kibontakozását és szakmai elkötelezettségüket. Az üzlet tapasztalt kollégái most billentyűzetet ragadnak és leírnak mindent a bűvészetről, tanácsokat adnak, érdekességeket osztanak meg.

Rólunk

eladok.png

A Bűvészboltból ismerős arcok írásait olvashatod a blogon. Amennyiben szeretnél velük élőben is találkozni, ezt megteheted nálunk az üzletben: 1114. Budapest, Bartók Béla út 31. - Figaro Bűvészbolt - Alapítva:1969.

Kelle Botond
Évtizedes tapasztalattal, közel ezer bűvészműsor rutinjával számos országban sikerrel szerepelt, a hazai bűvészélet egyik legjelentősebb figurája. Könyve, bűvészetet oktató dvd-i jelentek meg, neves bűvészek szakmai tanácsadója. A Bűvészbolt pultja mögött készségesen segít a kezdő mágusoknak műsoraik összeállításában, az egyes fogások elsajátításában. Honlapja a buveszmusor.hu.

Susán Péter
Színvonalas, szórakoztató és egyedi bűvészműsoraival rendezvények visszatérő vendége, kreativitásával, tehetségével komoly szakmai megbecsülést tudhat magáénak. Sikeres előadóként a legnagyobb színpadokon lépett fel, tanítványai országos versenyeken szerepelnek - mégis arra a legbüszkébb, hogy a Figaro Bűvészbolt bűvésze lehet. Weboldala a magicman.hu.

Szabó István
Bűvészek között nőtt fel, ám már ő tanítja kollégáit saját fejlesztésű trükkjeire szemináriumon. Karakteres előadásai során a klasszikus fogásokat újszerű ötletekkel ötvözi. Jó kapcsolatteremtő, amint ezt napi rádióműsora is bizonyítja. A Bűvészbolt vezetője.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Utolsó kommentek

Feedek

2013-05-19 22.52.37.jpgKorábbi cikkünk folytatása. Tedd a következők egyikét, ha alá szeretnéd íratni a nézővel az általa választott kártyát:

1. ADJ AUTOGRAMOT

Kérd meg a néződet, hogy ne csak szimpla aláírásával illesse a kártyáját, hanem szó szerint dedikálja is, a saját nevének leírása mellett írja oda a Tiédet is. (Valahogy így: "Zsanitól Pistinek szeretettel".) Először ez egy egyszerű, kedves játéknak tűnhet, de személyesebbé és közvetlenebbé teszi a mutatványt.

2. ÍRJ EGY KÍVÁNSÁGOT

Ne a nevét írja fel a néző, hanem valami mást, mondjuk egy kívánságot, amit mindig is szeretett volna. Ha a kártyával csoda történik, esetleg éppen felemelkedik a csomag tetejére - természetesen az ő álma is valóra válik. Ugye hogy jól hangzik?

3. RAJZOLJ

A mutatvány alanya akár rajzolhat is a neve mellett. Napocska, házikó - de én már kaptam egyszer egy fiatal lánytól egy rajzolt pingvint is.

4. ANNIVERSARY WALTZ

Akár össze is kapcsolhatod az előzőeket: a nézővel aláíratod az egyik lap képoldalát, majd egy másik szabadon választott kártya hátoldalára feljegyzi a kívánságát. Végül természetesen a lapok egyesülnek, ugyanannak a kártyának a hátán lesz a kívánság, ahol az aláírás is.

5. KOMMENTEK

Az előző bejegyzéshez több fontos hozzászólás is érkezett. Rodolfo felhasználónevű olvasónk például a következőt emelte ki, praktikus tanács:


"Szerintem az is jó módszer, ha van nálunk mindig egy pár levélnyi kis fehér matrica, amire lehet írni és ezt ragasztja a néző a kártyára. Teljesen egyedi lesz tőle a lap és a mutatvány után könnyedén eltávolítható, egy kártya sem megy tönkre tőle."

A fenti ötletet nem véletlenül használják sokan a gyakorlatban. Kérdés: ez nem csökkenti a trükk értékét és lehetetlenségét? A kártya felülete mégis csak a kártya felülete...

Az általában kritikus szemmel a világra tekintő Balázs írása:


"René Lavand meg a harmadik módszert választja, hogy ő teszi el emlékbe a néző aláírt lapját."


Nagyon jó! Hazai párhuzam, Dr. Szabó G. Gábor tudomásom szerint a legutóbbi nemzetközi versenyén a műsorában is hasonlót tett, a kihívott néző lapját híres bűvészek által aláírt kártyák közé tette, ezzel tudat alatt jelezve, hogy mennyire becsüli nézőjét, aki megtisztelte segítségével a mutatvány során.

És végül zárómondatként: a Sharpie nem növeli a trükk hatását.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://buveszbolt.blog.hu/api/trackback/id/tr605342768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rodolfo 2013.06.05. 21:14:12

Igen, ezen én is gondolkodtam már, hogy vajon csökken-e a hatás ha matricára írunk, nos elmondom a tapasztalataimat és egy plusz érvet is még a matrica mellett. :-) Nagyon sokszor használtam már matricát az aláíráshoz, de még egyetlen egyszer sem merült fel senkiben sem, hogy esetleg manipulálok a matricával, hiszen személyesen győződhet meg a néző arról, hogy igen csak nem könnyű eltávolítani a lapról. Számomra döntő érv az egyik legütősebb kártya teleportációs mutatványom, amikor a card boxot használom és a dobozban teszem a mutatvány előtt a matrica levelet, ami megakadályozza a doboz aktiválódását és ezért pótolhatatlan szolgálatot tesz a kártyák épségének megóvása mellett. Persze nekem is van olyan trükköm, amely során gyűjtöm a nézők aláírását a kártyákra és ennél a paklinál a lapot íratom alá közvetlenül, de erre a célra csak egyetlen egy paklit használok. Uff én beszéltem! :-)

Gyertyán Balázs 2013.06.06. 11:47:47

Régen én is nagyon vigyáztam a lapokra, nem irattam alá, vagy csak úgy, hogy az aláírás eltávolítható legyen, de miután elkezdtek felhalmozódni az elhasznált paklik, rájöttem, hogy fölösleges. A kártya fogyó eszköz, előbb-utóbbb úgyis tönkre megy, akkor már legalább váljanak szép emlékké valaki számára :)

rodolfo 2013.06.07. 08:17:50

Nekem mindig is szimpatikusabb volt az ha valaki úgy áll hozzá az életben és a bűvészetben is, hogy lehetőség szerint megóvja a kellékeit, holmijait és itt van rá lehetőség. :-)
süti beállítások módosítása